V Taliansku zadržali Slováka: V kamióne prevážal 1,4 tony marihuany

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 19:41 • 2 min
V Taliansku zadržali Slováka: V kamióne prevážal 1,4 tony marihuany

BRATISLAVA – V Taliansku zadržala polícia 42-ročného slovenského vodiča kamióna. Pri kontrole sa zistilo, že vo vozidle preváža 1,4 tony marihuany. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk, ktorý sa odvoláva na agentúru ANSA.

slovakia

left justify in out

Náklad bol zaistený blízko mestečka Silandro v Južnom Tirolsku. Veľké množstvo marihuany objavila polícia v kamióne medzi záhradnými rastlinami a stromami, predovšetkým olivovníkmi. Kamionista mal pôvodne namierené z Apúlie na juhu Talianska do Belgicka.

 

Aktuality.sk informujú, že talianska polícia odhadla trhovú cenu marihuany na osem miliónov eur a nákup i dopravu pravdepodobne financovala organizovaná zločinecká skupina. Slovenský vodič kamióna skončil vo väznici v Bolzane. Vyšetrovanie prípadu podľa portálu naďalej pokračuje.

 

Hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko pre TASR uviedol, že o prípade vie len z médií. "Na náš zastupiteľský úrad sa neobrátil ani dotyčný, ani talianske orgány so žiadosťou o spoluprácu," povedal. Ako podotkol, konzulárne oddelenie slovenskej ambasády v Ríme je pripravené v prípade potreby poskytnúť asistenciu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies