V Taliansku zadržali lekára a zdravotnú sestru, ktorí sú podozriví z vrážd

NETKY.SK • 1 December 2016, 18:37 • 2 min
V Taliansku zadržali lekára a zdravotnú sestru, ktorí sú podozriví z vrážd

RÍM - Viac ako desať ľudí pripravili v období rokov 2011-14 možno o život taliansky anestéziológ (60) a jeho milenka-zdravotná sestra (40) v nemocnici v Saronne severozápadne od Milána. O prípade dnes informovali talianske médiá a tlačová agentúra DPA s tým, že dvojicu v utorok zadržala talianska polícia.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia, ktorí najskôr predpokladali účasť dvojice na neprirodzenej smrti štyroch ľudí, zhabali medzičasom zdravotnú dokumentáciu viac ako 50 pacientov, napísal denník La Repubblica. Obete, ktorými mali byť hlavne skôr narodení občania, mali zomrieť na následky predávkovania sedatívami. Zadržaný pár je podozrivý aj z vraždy lekárovho otca, ako i manžela a matky zdravotnej sestry.

 

Päť úmrtí na klinike už klasifikovali ako vraždy, ďalších šesť prípadov ako možné vraždy. V prípade ďalších deviatich úmrtí sa zločin podarilo vylúčiť. Talianska ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová netajila šok nad odhaleniami označiac za nepredstaviteľné, že sa také veci môžu odohrať v nemocničnom zariadení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona