V Taliansku zadržali 8 ľudí, ktorí nesú zodpovednosť za jednu z tragédií migrantov

NETKY.SK • 18 August 2015, 18:39 • 2 min
V Taliansku zadržali 8 ľudí, ktorí nesú zodpovednosť za jednu z tragédií migrantov

RÍM - Osem osôb podozrivých z prevádzačstva zadržali v Taliansku. Informovala o tom dnes prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Ide o ľudí, ktorých tamojšie bezpečnostné zložky spájajú s nedávnou tragédiou preplnenej lode s utečencami pri líbyjskom pobreží.

 

V podpalubí rybárskeho plavidla z Líbye, ktorému južne od ostrova Lampedusa prišla na pomoc talianska loď Cigala Fulgosi, našli mŕtve telá zrejme udusených 49 migrantov.

 

Loď, ktorá sa ocitla v ťažkostiach približne 21 námorných míľ (39 kilometrov) od líbyjských brehov, mala na palube okolo 400 migrantov. Zvyšných utečencov sa podarilo zachrániť.

 

Michelangelo Patane, ktorý je zastupujúcim prokurátorom v Catanii, uviedol, že na preplnenom plavidle po čase nebolo možné dýchať, a to aj kvôli splodinám zo strojovne. Viacerí migranti sa preto pokúsili dostať na vzduch, čomu však pašeráci násilím zabránili.

 

Zadržaný bol aj marocký kapitán lode, ktorý sa ako jediný nepodieľal na násilnostiach voči migrantom. Medzi ostávajúcimi siedmimi pašerákmi sú štyria občania Líbye, dvaja Maročania a jeden občan Sýrie.

 

Aj medzi zachránenými migrantmi je 116 občanov Maroka, ktorých čaká vyhostenie z Talianska, uviedol predstaviteľ prokuratúry.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies