V Taliansku za jeden deň zachránili rekordných 4400 migrantov!

NETKY.SK • 23 August 2015, 14:01 • 2 min
V Taliansku za jeden deň zachránili rekordných 4400 migrantov!

RÍM - Talianska pobrežná stráž koordinovala v sobotu operácie v blízkosti výsostných vôd Líbye, počas ktorých bolo zachránených okolo 4400 migrantov.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra AP, podľa ktorej ide o rekordné množstvo utečencov zachránených v priebehu jedného dňa.

 

Celkovo bolo v sobotu v danej oblasti vykonaných 22 záchranných operácií. Počas nich poskytli pomoc 4400 migrantom plaviacich sa na preplnených gumených člnoch vybavených motorom a rybárskych plavidlách nevhodných na dlhšiu plavbu, ktoré vyslali núdzový signál.

 

Do akcií sa zapojili lode talianskej pobrežnej stráže, námorníctva a pohraničnej polície, ako aj nórske a írske vojenské plavidlá, operujúce v Stredomorí v rámci európskej misie.

 

Mimoriadne vysoký počet migrantov súvisel s ideálnymi plavebnými podmienkami pri brehoch Líbye, ktoré umožnili pašerákom vyplaviť veľké množstvo lodí.

 

Plavidlá, ktoré sa dostanú do núdze, privolávajú pomoc za pomoci satelitných telefónov, alebo ich spozorujú hliadkujúce talianske vojenské lietadlá.

 

Od začiatku tohto roku sa v prístavoch južného Talianska vylodilo už približne zachránených 110.000 migrantov z Afriky, Blízkeho východu a južnej Ázie. Ďalších 135.000 sa ich pokúsilo dostať do EÚ cez Grécko. Viac ako 2300 ľudí riskantnú plavbu na vratkých člnoch neprežilo.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies