V Taliansku schválili zákon proti pracovníkom, ktorí sa ulievajú z práce

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 08:15 • 2 min
V Taliansku schválili zákon proti pracovníkom, ktorí sa ulievajú z práce

RÍM - Zamestnanci verejného sektora v Taliansku, ktorých prichytia, ako sa "ulievajú" z práce, budú do 48 hodín dočasne vylúčení zo zamestnania a v priebehu mesiaca prepustení. Vyplýva to z nového zákona, ktorý v stredu schválil parlament po sérii medializovaných škandálov, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ulievaniu je koniec. Ľudia, ktorí sa takto správajú, podvádzajú štát. Teraz si však budú musieť zbaliť veci a ísť domov; budú prepustení prísnym, ale spravodlivým spôsobom," vyhlásil premiér Matteo Renzi po zasadnutí kabinetu v Ríme.

 

Predseda vlády sa zároveň zmienil o prípade z mesta Sanremo, kde polícia vlani v októbri zistila, že až 75 percent pracovníkov mestskej rady si ráno označí príchod do práce, následne sa tam však už po zvyšok dňa neukáže. Jedného zamestnanca dokonca kamery zachytili, ako prišiel do práce len napoly oblečený, aby sa mohol vzápätí vrátiť do postele.

 

Ďalší podobný prípad zaznamenala polícia v stredu zdravotníckeho úradu v meste Caserta, kde sa 16 zamestnancov namiesto práci venovalo nakupovaniu, športu alebo rodinným záležitostiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies