V Taliansku sa zrazili dve stíhačky, jeden mŕtvy a traja nezvestní

NETKY.SK • 20 August 2014, 06:36 • 2 min
V Taliansku sa zrazili dve stíhačky, jeden mŕtvy a traja nezvestní

RÍM - Pri cvičnom lete na východe Talianska sa dnes zrazili dve dvojmiestne bojové lietadlá typu Tornado talianskych vzdušných síl. Trosky oboch lietadiel dopadli po zrážke do lesa, ktorý začal horieť. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na talianske médiá, sa všetci štyria členovia posádok oboch lietadiel katapultovali ešte pred zrážkou. Úrady dnes potvrdili smrť jedného člena talianskych vzdušných síl a troch nezvestných po utorkovej havárii dvoch stíhačiek počas cvičného letu.

 

Lietadlá vrazili do kopca neďaleko mesta Ascoli Piceno, približne 150 kilometrov severovýchodne od talianskej metropoly Rím. Svedok pre tlačovú agentúru ANSA uviedol, že stíhačky do seba narazili, ale oficiálne nebola zrážka vo vzduchu potvrdená.
      

Vzdušné sily oznámili, že sa našlo jedno telo, ale ešte ho nemohli identifikovať. V predchádzajúcej správe vzdušné sily uviedli, že nezvestní sú dvaja piloti a dvaja navigátori.
      

Pracovníčka talianskej civilnej ochrany Susanna Balducciová pre televíziu Sky TG24 povedala, že trosky lietadiel, ktoré dopadli na zalesnený kopec neďaleko mesta Ascoli, nikoho nezranili. Lesný požiar spôsobený pádom lietadiel, ktorého plamene a hustý čierny dym bolo vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov, začal podľa Balducciovej hasiť požiarny vrtuľník.
      

Talianske ministerstvo obrany sa k havárii zatiaľ nevyjadrilo s odôvodnením, že čaká na úradnú správu z miesta nehody.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies