V Taliansku otvárajú kníhkupectvá a obchody s detským oblečením

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 17:22 • 2 min
V Taliansku otvárajú kníhkupectvá a obchody s detským oblečením

RÍM - Taliansko v utorok pristúpilo k ďalšiemu uvoľneniu opatrení prijatých v rámci boja proti šíreniu koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Talianska vláda povolila opätovné otvorenie viacerých typov obchodov, medzi nimi aj kníhkupectiev a obchodov s detským oblečením.

 

Dodržiavanie pravidiel

Bude v nich potrebné dodržiavať tie isté pravidlá, aké už niekoľko týždňov platia pre návštevníkov potravín či lekární, teda okrem iného odstup medzi jednotlivými zákazníkmi a tiež kontrolovanie počtu ľudí, ktorých možno naraz pustiť do obchodu.

Zmenu pravidiel ohlásenú centrálnou vládou však nezačnú všetky talianske mestá či regióny realizovať hneď. Niektoré regióny, napríklad koronavírusom najviac postihnuté Lombardsko, chce ešte najmenej týždeň počkať. Pre neotvorenie obchodov sa v niektorých prípadoch rozhodli z bezpečnostných dôvodov dokonca aj samotní ich majitelia.

 

 

Lesníci musia do práce tiež
Prekvapivo môže pôsobiť, že medzi typmi obchodov, ktoré talianska vláda už povolila otvoriť, sa nachádzajú aj kníhkupectvá. Podľa talianskeho ministra kultúry Daria Franceschiniho na tom však nie je nič nezvyčajné.

 

"Nie je to žiadne symbolické gesto, ale uznanie faktu, že aj knihy sú potrebnou komoditou," povedal.

Talianska vláda okrem toho od utorka zaradila aj ďalšie pracovné profesie a sektory medzi tie, ktorých vykonávanie je pre spoločnosť nevyhnutné a neplatí v rámci nich nariadenie zdržiavať sa doma. Ide v prvom rade o lesníkov a lesných robotníkov, ktorí musia teraz na základe rozhodnutia vlády čím skôr odstrániť popadané stromy a pripraviť tak lesy na sezónu požiarov, ktorá každoročne prichádza na začiatku leta so stúpajúcimi teplotami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona