V Taliansku odhalili strašný zločin: Deťom vymývali mozgy, aby ich mohli predať!

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 08:12 • 2 min
V Taliansku odhalili strašný zločin: Deťom vymývali mozgy, aby ich mohli predať!

RÍM - Polícia v Taliansku odhalila organizovanú skupinu, ktorá bezbranným deťom údajne vymývala mozgy, aby ich následne mohla predávať náhradným rodičom.

slovakia

left justify in out

O údajnom vymývaní mozgov informovali talianske médiá a tlačovej agentúre AFP to vo štvrtok potvrdila polícia v meste Bibbiano, neďaleko mesta Reggio Emilia, kde sa trýznenie odohrávalo.

 

img

 

Razia zaistila celkovo 18 ľudí, medzi ktorými boli lekári, sociálni pracovníci a dokonca aj starosta Bibbiana. Zadržaní sú podozrivý z neuveriteľných zverstiev, vraj deťom vymývali mozgy, aby si mysleli, že ich rodičia zneužívali a následne ich predávali náhradným rodičom. Falošní opatrovatelia mali podľa polície používať rôzne metódy vrátane elektrošokov, pričom deti následne presvedčili o tom, že sú sexuálne zneužívané rodičmi.

 

Tá istá skupina podvodníkov následne deti umiestňovala do náhradných rodín, ktoré im za to zaplatili. To, že ich skutoční rodičia sa ich pokúšali kontaktovať listami a posielali im aj darčeky, utajovali. Všetky sa totiž našli v jednom sklade. "Tieto obvinenia - ak sa potvrdia, sú desivé a šokujúce," vyhlásil taliansky premiér Giuseppe Conte.

 

img

 

Pri vymývaní mozgov detí napodobnili zatknuté osoby detské kresby a dali im sexuálny obsah. Používali tiež elektrošokovú liečbu ako "malý spomienkový stroj", aby vyvolali nepravdivé, falošné spomienky na zneužívanie. Terapeuti sú obvinení aj z toho, že sa prezliekali do kostýmov "zlých" postáv z detských rozprávok a príbehov.

 

"Z vyšetrovania vyplýva, že cieľom zatknutej skupiny bolo odobrať deti ich rodinám v ťažkých sociálnych situáciách a dať ich, za peniaze, iným rodičom," uviedli noviny Corriere della Sera. Viacerých z „náhradných rodičov“ polícia rovnako obvinila zo sexuálneho zneužívania.

 

Polícia sa prípadom ďalej zaoberá a odmietla uverejniť informáciu o presnom počte detí, ktoré sa dostali do rúk podvodníkov, hovoriť nechcela ani o ich veku. Známe však je, že išlo o obchod za státisíce eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies