V Taliansku kvôli kríze viac krádeží a prepadov obchodov

NETKY.SK • 13 November 2013, 14:19 • 2 min
V Taliansku kvôli kríze viac krádeží a prepadov obchodov

RÍM - Silná recesia spôsobila v Taliansku väčšiu kriminalitu, počet krádeží v obchodoch stúpol o 15 percent, informovala dnes tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Každoročné škody sa tak vyšplhali na 3,5 miliardy eur, ročne dochádza k 42.000 prepadom, vyplynulo zo štúdie talianskeho zväzu obchodníkov Confesercenti. Pre krízu už v Taliansku zatvorili množstvo obchodov. Do konca tohto roka zostane prázdnych 550.000 obchodov. "Ulice s čoraz menším počtom obchodov sa stali nebezpečnými pre obyvateľov, ale aj zvyšných obchodníkov," povedal Mauro Bussoni, generálny riaditeľ Confesercenti.

Vo Verone podpísali protokol požadujúci bezpečnostné videozariadenia na ochranu obchodníkov. Kamerové systémy sú dôležité pre prevenciu pred prepadmi a krádežami, vysvetlil Bussoni. Namiesto terajšieho zvukového poplachu by v budúcnosti mali talianski obchodníci stlačením gombíka umožniť karabinierom a polícii prístup k priamemu prenosu kamier z postihnutého obchodu. To by malo uľahčiť identifikáciu útočníkov a pátranie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies