V talianskej Serii A len dvaja Slováci, favoritom je Juventus

NETKY.SK • 28 August 2014, 14:52 • 2 min
V talianskej Serii A len dvaja Slováci, favoritom je Juventus

RÍM - Len dvaja slovenskí futbalisti sú na súpiskách klubov talianskej Serie A pred začiatkom nového ročníka 2014/2015. Marek Hamšík je hviezdou SSC Neapol, Juraj Kucka by mal byť stabilnou súčasťou zostavy FC Janov. Úvodné kolo Serie A je na programe počas najbližšieho víkendu, majstrovský titul obhajuje Juventus Turín.

slovakia

left justify in out

Šampión z posledných troch sezón Juventus začne svoju púť za obhajobou na štadióne v Chieve v sobotu o 18.00 h. Na lavičke starej dámy už nebude Antonio Conte, ktorý rezignoval v polovici júla a stal sa trénerom reprezentácie, ale Massimiliano Allegri. Zaujímavé konfrontácie sľubujú duely AS Rím s Fiorentinou, AC Miláno s Laziom Rím a Interu Miláno s AC Turín. Hneď v úvodnom kole príde ku konfrontácii slovenských futbalistov, v Janove privíta Kucka reprezentačného kolegu Hamšíka. "Na neúspešný pokus o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov v play-off proti Bilbau musíme čím skôr zabudnúť. V nedeľu na nás čaká liga v Janove. Novú sezónu Serie A chceme odštartovať úspešne," uviedol na svojom webe kapitán SSC Hamšík. Najväčšími vyzývateľmi Juventusu by okrem Neapola mali byť AS Rím, Inter Miláno i Fiorentina. V novej sezóne nahradí trio Catania, Livorno a Bologna medzi elitou Palermo, Empoli a Cesena, z týchto tímov má najväčšie šance na záchranu Palermo. 

 

Tretí rok po sebe nebude najlepší strelec Serie A z predchádzajúcej sezóny obhajovať svoje prvenstvo. Ciro Immobile po úspešnom ročníku v AC Turín odišiel do Borussie Dortmund a napodobnil svojich predchodcov Edinsona Cavaniho a Zlatana Ibrahimoviča, ktorí momentálne pôsobia v Paríži St. Germain. Taliansko opustil aj Mario Balotelli, ktorý vymenil AC Miláno za FC Liverpool. Po jeho odchode sa najväčšia pozornosť v boji o streleckú korunu sústredí na Carlosa Téveza z Juventusu Turín, Gonzala Higuaína z Neaoplu, Antonia Di Nataleho z Udinese a 37-ročného nestarnúceho Lucu Toniho z Hellasu Verona. Ešte pred začiatkom sezóny môže prísť k niektorým zaujímavým posunom do Talianska. Juventus chce získať na hosťovanie z Monaca Radamela Falcaa, v Miláne by mohol Balotelliho nahradiť Fernando Torres z Chelsea. Už 23. sezónu v drese AS Rím začne kapitán mužstva, čoskoro 38-ročný Francesco Totti. 

 

Zaujímavé budú okrem Allegriho aj ďalšie mená na trénerských lavičkách. Holanďana Clarencea Seedorfa v AC Miláno nahradil bývalý výborný útočník Filippo Inzaghi, veterán Zdeněk Zeman vedie Cagliari a bývalý kouč Interu Miláno Andrea Stramaccioni zasa Udinese. Rozhodcovia prvýkrát v histórii Serie A budú využívať miznúce spreje pri určovaní postavenia hráčov pri štandardných situáciách. 

Program 1. kola talianskej Serie A: 
Sobota 30. augusta: Chievo - Juventus Turín (18.00), AS Rím - Fiorentina (20.45) 
Nedeľa 31. augusta: AC Miláno - Lazio Rím, Atalanta - Verona (obe o 18.00), Cesena - Parma, FC Janov - Neapol, Palermo - Sampdoria Janov, Sassuolo - Cagliari, AC Turín - Inter Miláno, Udinese - Empoli (všetky o 20.45) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies