V takejto zostave nastúpia naši hokejisti proti výberu USA!

NETKY.SK • 12 Február 2014, 14:12 • 2 min
V takejto zostave nastúpia naši hokejisti proti výberu USA!

SOČI - Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek presne deň pred prvým zápasom na olympijskom turnaji v Soči prezradil, že jeho mužstvo je pripravené na svoju premiéru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že sú všetci hráči zdraví a doliečili si menšie zranenia. Môžeme nastúpiť v plnej sile," povedal po stredajšom tréningu 66-ročný český odborník na lavičke tímu SR.

 

Na základe troch tréningov po príchode hráčov zo zámorskej NHL už je jasná zostava pre prvý duel pod piatimi olympijskými kruhmi proti americkej reprezentácii. V elitnej formácii sa predstavia obrancovia Zdeno Chára s Andrejom Sekerom a útočníci Marián Hossa, Michal Handzuš, Tomáš Tatar. Brankárskou jednotkou bude Jaroslav Halák, na lavičke mu bude kryť chrbát Peter Budaj. "Formácie sme nosili v hlave už dlhšie. To, čo sme zložili, sa nám zdá ako najlepšie. Od začiatku skúsime hrať na kompletné štyri päťky, pretože program je náročný. Musíme rozdeliť sily na viac hráčov. Niektorí hráči pri skladaní formácií prejavili záujem hrať s mladšími a my sme im vyhoveli, sedelo nám to. Myslím si, že sme zložili najlepšiu možnú zostavu," informoval kouč slovenského výberu. 

 

Podľa neho nebude vo štvrtok výhodou jeho tímu širšie klzisko v Soči. "Aj my máme základ z Ameriky, takže aj naši hokejisti si stále zvykajú na širokú plochu. Robí im to ešte problém, najmä pri presilovkách," pokračoval tréner seniorského výberu SR. 

 

Pod vedením Vladimíra Vůjtka slovenská hokejová reprezentácia s Američanmi ešte neprehrala. Na predchádzajúcich dvoch svetových šampionátoch si jeho zverenci poradili s tímom USA 4:2 a 4:1, na Nemeckom pohári v novembri 2013 ho zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch. "Proti Američanom sa nám darilo, ale teraz majú úplne iný tím. Veríme si, že s nimi odohráme vyrovnaný zápas. Ich silná stránka je dobré korčuľovanie. A slabiny? To uvidíme vo štvrtok," poznamenal charizmatický kouč. 
Stretnutie Slovensko - USA (hrá sa o 16.30 h miestneho času /13.30 h SEČ/) povedú ako hlavní rozhodcovia Čech Antonín Jeřábek a Kanaďan Kevin Pollock, na čiarach im budú pomáhať kanadskí arbitrí Mark Wheler a Jesse Wilmot. Slováci nastúpia v modrých dresoch, ich súper bude v bielom. 

Predpokladaná zostava SR na štvrtkový zápas proti USA: 
Halák (Budaj) - Chára, Sekera, Baranka, Meszároš, Maričin, Jurčina, Starosta, Vydarený - Marián Hossa, Handzuš, Tatar - Radivojevič, T. Kopecký, Jurčo - Miklík, Surový, Bartovič - Pánik, T. Marcinko, Marcel Hossa 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona