V Taiwane zatkli vedúcich pracovníkov firmy, ktorá stavala zrútenú budovu

NETKY.SK • 10 Február 2016, 08:37 • 2 min
V Taiwane zatkli vedúcich pracovníkov firmy, ktorá stavala zrútenú budovu

TCHAJ-PEJ - Taiwanské úrady zatkli dnes trojicu bývalých vedúcich pracovníkov firmy, ktorá stavala obytný blok zrútený pri nedávnom zemetrasení. Víkendové nešťastie si vyžiadalo desiatky mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Trojicu, medzi ktorou je aj niekdajší predseda spoločnosti Weiguan, zadržali na základe súdneho príkazu. Zatknutých čaká obvinenie zo zabitia z nedbanlivosti, informovala agentúra DPA, citujúc miestne médiá.

 

Pri sobotňajšom zemetrasení s magnitúdou 6,4 prišlo o život najmenej 41 ľudí. S výnimkou dvoch všetky obete zahynuli v predmetnom 17-poschodovom bytovom dome v meste Tchaj-nan na západe tohto ostrovného štátu.

 

Pod sutinami budovy sa stále nachádza vyše 100 ľudí, pričom šance na ich prežitie s postupujúcim časom klesajú. Záchranné práce pokračujú. Úrady príčinu tejto tragédie pripisujú nekvalitnej konštrukcii budovy.

 

Podľa správ taiwanských médií sa v oporných nosníkoch nachádzal polystyrén zmiešaný s betónom. Svedkovia dokonca tvrdia, že v stenách obytnej budovy boli ako stavebný materiál zabudované veľké nádoby na jedlý olej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies