V Tadžikistane zakázali akékoľvek prejavy trúchlenia či nariekania na pohreboch

NETKY.SK • 29 September 2017, 07:20 • 2 min
V Tadžikistane zakázali akékoľvek prejavy trúchlenia či nariekania na pohreboch

DUŠANBE - Tadžikistan sa rozhodol výrazne obmedziť spôsob, akým môžu jeho občania vyjadrovať svoje emócie na pohreboch a zakázal im napríklad čierne oblečenie či hlasné nariekanie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP. Táto bývalá republika Sovietskeho zväzu je síce prevažne moslimská, vláda prezidenta Emomaliho Rachmona však pomerne často prijíma obdobné opatrenia zamerané proti správaniu, aké je tradične spájané s fundamentalistickým islamom.

 

Tadžická polícia údajne v minulosti násilne oholila brady desaťtisícom mužov, pripomenula AP. Agentúra dodala, že táto krajina tiež zakazuje komukoľvek mladšiemu než 40 rokov, aby podnikol moslimskú púť hadždž do saudskoarabského mesta Mekka.

 

Tamojší vládny výbor pre náboženské záležitosti tento mesiac distribuoval podľa ruských aj tadžických tlačových agentúr leták, v súlade s ktorým sa na pohreby nesmú najímať plačky a samotní trúchliaci si nesmú trhať vlasy či škriabať tváre.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies