V tábore Slovenska vládne pohodová atmosféra, na tréningu si zachytal aj Škrtel

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 17:06 • 2 min
V tábore Slovenska vládne pohodová atmosféra, na tréningu si zachytal aj Škrtel

VICHY - Po piatkovom mediálnom termíne mali slovenskí futbalisti vo Vichy na programe popoludňajšiu tréningovú jednotku, prvých 15 minút otvorenú aj pre médiá. Na útulnom ihrisku vo veľkom športovom komplexe Omnisports bolo trénerovi Jánovi Kozákovi k dispozícii všetkých 23 hráčov.

slovakia

left justify in out

Dva dni po historickom víťazstve nad Ruskom (2:1) panovala v tábore debutanta na EURO pohodová atmosféra. Futbalisti pred samotným tréningom mohli ešte doladiť posledné detaily a pripraviť sa v stanoch, v ktorých majú masážne stoly či posilňovacie stroje. Takmer všetci hráči "vyfasovali" na telo pripevnené testery a ešte pred začiatkom riadne tréningovej jednotky sa bavili na viacero spôsobov.

 

Stredopoliar Juraj Kucka sa s kondičným trénerom Martinom Rusňákom snažili žonglovať loptu a udržať ju čo najdlhšie vo vzduchu, zo súboja nakoniec vyšiel víťazne hráč milánskeho AC. Do postu brankára sa prevtelil kapitán Martin Škrtel, ktorý pod dohľadom technického vedúceho mužstva Róberta Tomascheka účinkujúceho v úlohe podávača lôpt likvidoval strely spoluhráčov Miroslava Stocha, Tomáša Hubočana, Stanislava Šestáka či brankára Jána Novotu.

 

Pri jednom zo zákrokov predviedol "škorpiónsky" kúsok a la René Higuita, a hoci lopta prepadla do siete, zožal od spoluhráčov potlesk na otvorenej scéne. Keď ďalšie strely Hubočana či Novotu preleteli nad bránu do vysokej siete pred plotom, zbystril už pozornosť aj kouč Kozák, hráčov zvolal na krátku poradu a mohlo sa začať naostro.

 

Hoci slovo naostro je v tomto prípade príliš expresívne, keďže dva dni po zápase sa ešte nedá ísť na maximum. A tak aj v rozcvičke boli hráči rozdelení na dve skupiny a tí, ktorí proti "zbornej" v Lille nehrali, viditeľne zaberali svižnejšie. Brankárske trio Matúš Kozáčik, Ján Novota a Ján Mucha sa rozcvičovali na svoj tradičný spôsob na opačnom konci ihriska s trénerom Miroslavom Semanom. A po predpísaných pätnástich minútach už ochrankári prítomných zástupcov siedmej veľmoci vyprevadili z komplexu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies