V sýrskom meste Homs údajne zahynul syn vodcu Islamského štátu

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 07:36 • 2 min
V sýrskom meste Homs údajne zahynul syn vodcu Islamského štátu

BEJRÚT - V sýrskom meste Homs údajne zahynul syn vodcu extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakra Baghdádího. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Syn kalifa Hudajfah Badrí bol zabitý", uviedol IS prostredníctvom svojho propagandistického kanála s tým, že Badrí zahynul počas operácie proti sýrskym vládnym silám a ruským jednotkám v areáli tepelnej elektrárne v meste Homs.

 

Bližšie informácie o okolnostiach a čase Badrího smrti islamisti nezverejnili.

 

Nejasnosti panujú aj o osude Baghdádího, ktorý sa na verejnosti neukázal od vyhlásenia islamského kalifátu v irackom meste Mósul v júli 2014. Rusko tvrdí, že zahynul pri vzdušnom útoku na zasadnutie vysokopostavených predstaviteľov IS na sýrsku Rakku v máji 2017. Spojené štáty však správy o Baghdádího smrti spochybňujú a iracká tajná služba vo februári tohto roku uviedla, že vodca IS je stále nažive, ale zranenia a podlomené zdravie ho donútili odstúpiť z vedenia tejto teroristickej organizácie.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona