V sýrskom meste Homs boli nájdené sklady militantov so zbraňami NATO

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 17:41 • 2 min
V sýrskom meste Homs boli nájdené sklady militantov so zbraňami NATO

HOMS - Zástupcovia ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán a sýrska armáda našli vo východných oblastiach provincie Homs, oslobodenej od militantov, sklady so zbraňami, vyrobenými v členských štátoch NATO. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

"Nachádzame sa v obci Zaa-Faran, provincie Homs, na monitorovacom stanovisku teroristickej skupiny "An-Nusra". Tu môžete vidieť veľké množstvo plynových masiek, zbrane zahraničnej výroby, najmä ATGM TOW-2," povedal zástupca ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán plukovník Andrej Nekipelov.

   

ATGM TOW-2 je americká protitanková riadená strela, prijatá na výzbroj americkej armády v sedemdesiatych rokoch ale odvtedy bola mnohokrát modernizovaná. Je to jeden z najčastejšie používaných protitankových raketových systémov na svete. 
   

Okrem toho, na oslobodených teritóriách od teroristov, Sýrski vojaci objavujú podzemné dielne militantov na vytvorenie výbušnín, podzemných tunelov, ktoré sú vybavené zdravotníckymi komplexami a kamerami na zadržanie rukojemníkov.  Technici pokračujú v odmínovaní osád.
   

Minulý mesiac v Dumeire, severovýchodne od Damasku, sýrska armáda zobrala islamskej skupine "Jaysh al-islam" približne desaťtisíc jednotiek zbraní, z ktorých väčšina bola vyrobená v krajinách NATO. Predtým, vládne jednotky našli vo Východnej Ghúte chlór a dymové bomby nemeckej a britskej produkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies