V sýrskej Rakke ovládanej Islamským štátom prebiehajú kruté boje

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 12:49 • 2 min
V sýrskej Rakke ovládanej Islamským štátom prebiehajú kruté boje

DAMASK - Sýrski bojovníci podporovaní Spojenými štátmi zvádzajú ťažké boje s militantmi Islamského štátu (IS) v centre sýrskej Rakky, faktického hlavného mesta extrémistov.

slovakia

left justify in out

Zároveň civilisti vo veľkých počtoch utekajú z mestských častí ovládaných touto teroristickou organizáciou.

 

Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF), ktorým pomáha koalícia pod velením Spojených štátov, začali 6. júna ofenzívu zameranú na znovudobytie Rakky od Islamského štátu a odvtedy zabrali viacero štvrtí.

 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii informovalo, že dnešné boje sa sústreďujú na juhozápadnú mestskú štvrť Jarmúk a na historické Staré mesto.

 

SDF uviedli, že intenzívny boj prebieha v centre Rakky, a dodali, že bojovníci SDF zaujali pozície v blízkosti niekoľko storočí starej mešity.

 

Kurdmi riadená tlačová agentúra Háwár napísala, že z oblastí ovládaných Islamským štátom sa podarilo ujsť približne 180 civilistom, pričom SOHR uviedlo ich počet v stovkách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies