V sýrskej dedine obývanej alavitmi vybuchla pod autobusom nálož, zomrelo 19 ľudí

NETKY.SK • 19 September 2013, 12:47 • 2 min
V sýrskej dedine obývanej alavitmi vybuchla pod autobusom nálož, zomrelo 19 ľudí

DAMASK - Najmenej 19 obetí na životoch si dnes v strednej časti Sýrie vyžiadal výbuch nálože nastraženej pri ceste, ktorá explodovala v blízkosti autobusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemenovaný zamestnanec úradu guvernéra provincie Homs spresnil, že incident sa odohral v dedine Džburin, kde žijú okrem kresťanov a sunnitov aj príslušníci šiitskej sekty alavitov, ku ktorým sa hlási aj sýrsky prezident Bašár Asad. Zatiaľ nie je jasné, prečo bol autobus cieľom útoku. 

Ako pred časom uviedla agentúra Reuters, ozbrojené skupiny napojené na al-Káidu spustili najnovšie v Sýrii kampaň "oko za oko", počas ktorej sa mstia za údajné chemické útoky spáchané vládnou armádou. Cieľom mnohých takýchto útokov sú práve oblasti obývané alavitmi. Počet útokov na alavitov zo strany radikálnych ozbrojencov bojujúcich na strane opozičných vojsk, kde majú prevahu sunnitskí moslimovia, stúpa, upozorňuje agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies