V Sýrii zomrelo po očkovaní 15 detí, vakcínu zamenili s inou látkou

NETKY.SK • 18 September 2014, 11:52 • 2 min
V Sýrii zomrelo po očkovaní 15 detí, vakcínu zamenili s inou látkou

ISTANBUL - Smrť 15 detí v Sýrii, ktoré podľa pôvodnej správy zomreli po podaní očkovacej látky, nespôsobila vakcína, ale uvoľňovač svalov, ktorý im bol omylom podaný, pretože sa nachádzal v podobnom obale.

slovakia

left justify in out

Vakcinačný program bol preto zastavený, oznámili v noci na dnes humanitárny pracovníci. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa pôvodnej správy sa u detí prejavil po podaní očkovacej látky proti osýpkam prudký alergický šok. Vyšetrovanie sýrskej opozičnej skupiny ale ukázalo, že lekári si pri druhej fáze očkovania pomýlili obal s inou látkou, povedal Muhammad Saad z riaditeľstva zdravotnej starostlivosti v dočasnej sýrskej vláde. Vyšetrovanie pokračuje v snahe nájsť osoby, ktoré sú za tragédiu zodpovedné.

 

Podľa agentúry Reuters môže táto poškodiť dôveru v zdravotnícke služby na územiach ovládaných opozičnými povstalcami.

 

Sýrsky konflikt trvá už štvrtý rok a spôsobil kolaps zdravotníckeho systému v ťažko skúšaných oblastiach krajiny. Zdravotníci odišli, kliniky sú zničené a sťažené je aj získavanie liekov či zdravotníckeho vybavenia. Celoštátne očkovacie programy sú chaotické a v niektorých častiach Sýrie sa vlani znovu objavila detská obrna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies