V Sýrii zahynul Američan, ktorý bojoval s Kurdmi proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 08:19 • 2 min
V Sýrii zahynul Američan, ktorý bojoval s Kurdmi proti Islamskému štátu

DENVER - V Sýrii zahynul mladý Američan, ktorý sa pridal ku Kurdom bojujúcim proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Levi Shirley (24) zahynul 14. júla pri výbuchu nášľapnej míny, povedala jeho matka Susan Shirleyová, ktorú o synovej smrti informoval americký konzulát v Turecku.

 

Podľa Shirleyovej sa Levi po skončení strednej školy chcel stať príslušníkom námornej pechoty, čo mu však v dôsledku slabozrakosti nebolo umožnené.

 

S kurdskými silami sa údajne spojil prostredníctvom internetu a už vlani odišiel do Iraku a Sýrie bojovať v radoch kurdských bojovníkov proti IS. Po približne troch mesiacoch sa vrátil do rodného Denveru, kde sa zamestnal v reštaurácii rýchleho občerstvenia.

 

Po pomerne dlhom čase strávenom na Blízkom východe sa však podľa matkiných slov nevedel životu v USA prispôsobiť a v januári opäť odišiel bojovať do Sýrie.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí Shirleyho smrť potvrdilo, avšak jeho pôsobenie v Sýrii a Iraku odmietlo komentovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona