V Sýrii útočia na kresťanov: Damask zasiahol silný výbuch, množstvo mŕtvych!

NETKY.SK • 19 Október 2013, 10:05 • 2 min
V Sýrii útočia na kresťanov: Damask zasiahol silný výbuch, množstvo mŕtvych!

DAMASK - Explózia otriasla dnes oblasťou lojálnou režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada neďaleko hlavného mesta Damask, pričom podľa správ štátnej televízie došlo aj k obetiam na životoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výbuch zasiahol vstupnú časť damaského predmestia Džaramáná, obývaného kresťanmi a drúzmi. Ako spresnila agentúra DPA, pri mohutnej explózii zahynulo množstvo ľudí a vznikli aj škody na hmotnom majetku. V auguste v tejto oblasti, vernej legitímnej Asadovej vláde, zomrelo pri podobnom výbuchu 18 ľudí.

Asada podporujú sýrske národnostné i náboženské menšiny, vrátane kresťanov a členov sekty alavitov, odnože šiitského islamu. Medzi sýrskymi povstalcami a vzbúrencami prevládajú zase moslimovia sunnitskí, ktorí sú v Sýrii náboženskou väčšinou. V sýrskej občianskej vojne, ktorá pokračuje už tretím rokom, zahynulo doposiaľ najmenej 100.000 ľudí, sumarizujú svetové tlačové agentúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona