V Sýrii sa zrútilo ruské nákladné lietadlo, zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 15:16 • 2 min
V Sýrii sa zrútilo ruské nákladné lietadlo, zahynuli desiatky ľudí

MOKSVA - Tridsaťdva ľudí zahynulo v utorok pri havárii ruského vojenského dopravného lietadla neďaleko vojenskej základne v Sýrii. Lietadlo Antonov An-26 sa zo zatiaľ nezistených príčin zrútilo na zem, keď začalo klesať a chystalo sa pristáť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K havárii došlo na mieste vzdialenom len 500 metrov od pristávacej dráhy na vojenskej základni Hmímím, ktorú ruská armáda v Sýrii využíva. Podľa údajov, na palube bolo 33 pasažierov a šesť členov posádky - všetci zomreli. Podľa správy z miesta havárie teroristický útok na lietadlo to nebol. Komisia Ministerstva obrany prešetruje všetky možné verzie toho, čo sa stalo; taktiež vyšetrenie začala aj hlavná vojenská prokuratúra. Príčinou nešťastia bola podľa ministerstva technická chyba.

Základňa Hmímím leží blízko pobrežia Stredozemného mora, ďaleko od frontovej línie bojov v Sýrii. Napriek tomu sa v decembri stala terčom ostreľovania. Tentokrát však podľa ruského ministerstva obrany za zrútením lietadla nepriateľské ostreľovanie nebolo.

 

Viacúčelové lietadlo An-26 je určené na prepravu nákladov na malých a stredných vzdialenostiach. Môže tiež prepravovať cestujúcich na skladacích sedadlách pozdĺž strany lietadla v nadmorskej výške až 6-tisíc metrov.

 

"Rodinám a príbuzným zomrelých vojakov, vojenské oddelenie poskytne všetku možnú a potrebnú pomoc a podporu," zdôraznili na Ministerstve obrany Ruska. Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin dostal správu ministra obrany Sergeja Šojgu o nehode a vyslovil príbuzným a rodinám vojakov úprimnú sústrasť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona