V Sýrii sa stráca ľudskosť, nestraťme našu vlastnú, vyzýva predseda Európskeho parlamentu

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 06:54 • 2 min
V Sýrii sa stráca ľudskosť, nestraťme našu vlastnú, vyzýva predseda Európskeho parlamentu

ŠTRASBURG - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani vyzval v pondelok na okamžité ukončenie násilia vo východnej Ghúte v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti zasadnutia EP zároveň zdôraznil, že krviprelievanie nevinných ľudí nemožno ničím ospravedlniť.

 

Ofenzíva vo východnej Ghúte si vyžiadala už viac ako 1000 obetí na životoch a tisícky zranených, uviedol predseda EP. Násilie sa stupňuje a všetky strany vrátane tých, ktoré sa zúčastňujú na astanskom procese, musia v tejto situácii prevziať svoj diel zodpovednosti za jeho ukončenie, dodal.

 

Tajani vyzval na okamžitú implementáciu rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN schválenej 24. februára a povedal, že udržateľné prímerie je nevyhnutnosťou, aby bol možný odsun zranených a chorých. Zdôraznil pritom, že ženevský proces pod vedením OSN musí viesť k politickému riešeniu. "V Sýrii sa stráca ľudskosť. Nestraťme našu vlastnú ľudskosť," dodal Tajani na záver.

 

Situácii v Sýrii sa bude europarlament venovať aj počas utorkového zasadnutia. V tejto súvislosti vystúpi aj Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú politiku Federica Mogheriniová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies