V Sýrii prišla o život reportérka provládnej televízie

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 12:48 • 2 min
V Sýrii prišla o život reportérka provládnej televízie

DAMASK - Sýrski povstalci zabili známu reportérku sýrskej televízie al-Ichbaríja, ktorá nakrúcala materiály o bojoch neďaleko hraníc s Libanonom.

slovakia

left justify in out

Ako dnes uviedlo sýrske ministerstvo informácií, k útoku na Jaru Abbásovú došlo v blízkosti vojenskej leteckej základne Dabáa v stredosýrskej provincii Homs.

Panarabská televízia Majadín uviedla, že reportérku spolu s kameramanom a šoférom prepadli príslušníci ozbrojenej skupiny, keď sa vracali z mesta Kusajr do Damasku.  

Kusajr je strategicky dôležitým mestom v blízkosti hraníc Sýrie s Libanonom a v posledných dňoch sa tam odohrávajú urputné boje medzi povstalcami a vládnymi jednotkami podporovanými príslušníkmi libanonského šiitského hnutia Hizballáh. Povstalci mesto kontrolovali takmer rok.

Ichbaríja je súkromná spravodajská televízia, ktorá je lojálna režimu prezidenta Bašára Asada. Vlani v júni bolo sídlo terčom vpádu skupiny povstalcov, pričom zahynulo sedem novinárov. 

Ako pripomína agentúra Sinchua, únosy a vraždy provládnych novinárov sú počas občianskej vojny pomerne časté. Podľa miestnych štatistík za 26 mesiacov konfliktu bolo v Sýrii zabitých viac ako 150 novinárov. 

Priebeh nepokojov v Sýrii je takmer nemožné objektívne sledovať pre neprítomnosť nezávislých zahraničných novinárov, ktorým Sýria odoprela vstup do krajiny. Niektorým novinárom nedávno dovolili prísť v sprievode vládnych predstaviteľov. Mnohí pricestovali nelegálne, aby sa dostali do centra revolty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies