V Sýrii padol prominentný džihádista z Kosova, veliteľ jednotky IS

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 19:11 • 2 min
V Sýrii padol prominentný džihádista z Kosova, veliteľ jednotky IS

PRIŠTINA - Lavdrim Muhaxheri, popredný džihádista z tzv. Islamského štátu (IS) pochádzajúci z Kosova, prišiel v stredu večer o život v Sýrii pri útoku amerického bezpilotného lietadla. Na Facebooku to podľa dnešných informácií kosovských médií potvrdil jeho brat Bajrami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lavdrim Muhaxheri velil jednotke Islamského štátu, ktorú tvorili bojovníci z Kosova, Albánska a Macedónska. Patril medzi kľúčové postavy v procese náboru kosovských Albáncov pre IS.

 

Podľa skorších informácií médií pôsobil pred vstupom do radov IS aj v medzinárodných silách KFOR a jednotkách NATO v Afganistane.

 

Od začiatku roka 2015 je účasť na vojnových konfliktoch v zahraničí pre občanov Kosova legislatívne zakázaná. Za porušenie zákazu hrozí trest až 15 rokov väzenia.

 

Podľa kosovských úradov sa k teroristickým organizáciám pripojilo celkove 316 osôb z Kosova. Muhaxheri je 59. Kosovčanom, ktorý prišiel o život v bojoch v Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies