V Sydney zadržali ilegálnu zásielku drog z Nemecka

NETKY.SK • 29 November 2014, 16:34 • 2 min
V Sydney zadržali ilegálnu zásielku drog z Nemecka

SYDNEY - Austrálskej polícii sa dnes v prístave v meste Sydney podarilo zadržať ilegálnu zásielku troch ton extázy (MDMA) a kryštalického metamfetamínu v hodnote 1,3 miliardy dolárov.

slovakia

left justify in out

Ide o druhú najväčšiu zachytenú zásielku omamných látok v dejinách Austrálie, napísala agentúra DPA.
      

Podľa polície sa drogy podarilo odhaliť v nákladnom kontajneri označenom ako nábytok a v neoznačených škatuliach, ktoré boli vypravené z nemeckého prístavu Hamburg. Polícia náklad, ktorý do Sydney dorazil už v stredu, sledovala a pri jeho preberaní dnes zatkla a z pašovania drog obvinila šiestich Austrálčanov vo veku 23-34 rokov.
      

Šéf austrálskej federálnej polície Andrew Colvin uviedol, že ide o najväčší náklad metamfetamínu a druhý najväčší náklad extázy zhabaný v Austrálii. 
      

"Podľa nás sú tí, ktorých sme dnes zadržali, súčasťou realizácie dodávky. Aká je ich miera zodpovednosti, musíme ešte zistiť. Očividne tu existuje zahraničná stopa, ktorá, a to som si istý, nás zavedie niekam do Európy a niektorých častí Ázie. Určite do toho bude zapojený celý rad ľudí, pravdepodobne niekoľko zločineckých skupín," uviedol Colvin.
      

"V každom prípade je to obrovská zásielka ilegálnych narkotík, ktorú sa podarilo zadržať, a zabrániť tak, aby sa dostala do našich ulíc," dodal Colvin a dodal, že austrálska polícia na prípade úzko spolupracuje s nemeckou federálnou políciou a Interpolom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies