V Sydney v 2. kole Cibulková nestačila na Bouchardovú

NETKY.SK • 10 Január 2017, 08:14 • 2 min
V Sydney v 2. kole Cibulková nestačila na Bouchardovú

SYDNEY - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rozlúčila s turnajom WTA Premier v austrálskom Sydney už v osemfinálovom 2. kole dvojhry. Cibulková nasadená ako tretia nestačila na Kanaďanku Eugenie Bouchardovú a prehrala vo dvoch setoch za 100 minút 4:6, 3:6.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková, k 9. januáru šiesta v singlovom renkingu, v stretnutí päťkrát neudržala svoje podanie. Sama premenila iba tri z deviatich možností na brejk. Navyše urobila 5 dvojchýb a len 58% loptičiek po prvom podaní premenila na body. V prvom sete Slovenka viedla 2:1 aj 4:3 a v oboch prípadoch bola na podaní, ale zakaždým nasledoval rebrejk a od stavu 4:3 už nezískala ani gem. V druhom dejstve Cibulková pustila súperku do náskoku 5:2 a ten už bol rozhodujúci. Kanaďanka premenila druhý mečbal víťazným bekhendom po čiare. Úradujúca šampiónka WTA z októbrového Singapuru Cibulková má po tomto stretnutí proti 22-ročnej finalistke Wimbledonu 2014 a tiež bývalej hráčke Top 5 Bouchardovej (49.) nepriaznivé skóre 1:4.

 

"Každý zápas proti elitnej hráčke z rebríčka je meradlo kvality, kde sa aktuálne nachádza moja hra. Vždy, keď som hrala proti Domi, musela som si to tvrdo vybojovať. Dnes sme obe hrali útočne a nútili jedna druhú k chybám. Myslím si, že moje podanie bolo oukej, ale viem si predstaviť zlepšenie v iných herných činnostiach," uviedla Bouchardová na turnajovom webe.

 

Cibulková si za účasť v osemfinále v Sydney odnáša 10 900 USD pred zdanením a 55 bodov do rebríčka. Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka účinkovala v dejisku OH 2000 deviaty raz. V roku 2013 bola vo finále, v ktorom inkasovala dvojitého kanára (0:6, 0:6) od Poľky Agnieszky Radwanskej po tom, ako cestou vyradila iné tri členky Top 10 (Petra Kvitová, Sara Erraniová, Angelique Kerberová).

Výsledok utorkového stretnutia 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Apia International v austrálskom Sydney (dotácia 776 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion):

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Eugenie Bouchardová (Kan.) - Dominika Cibulková (SR-3) 6:4, 6:3 za 100 minút


ds;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies