V Sydney sa narodilo mláďa vzácneho hulmana Françoisovho

NETKY.SK • 18 August 2016, 09:34 • 2 min
V Sydney sa narodilo mláďa vzácneho hulmana Françoisovho

SYDNEY - V zoologickej záhrade Taronga v austrálskom Sydney sa narodilo mláďa ohrozeného hulmana Françoisovho (Trachypithecus francoisi), ktorý je jedným z najvzácnejších druhov opíc na svete.

slovakia

left justify in out

Hulman Françoisov sa vyskytuje v prírode na juhovýchode Číny a v severnom Vietname, pričom jeho populáciu tvorí iba približne 2000 jedincov. Taronga je jediná zoo v Austrálii, ktorá tento druh chová.


Ako uviedla opatrovateľka primátov Jane Marshall, mláďa prišlo na svet ešte 21. júla. Ide o samičku, ktorej dali meno Embe, čo vo vietnamčine znamená dieťa. Jej rodičmi sú samica Noel, pre ktorú to je prvý potomok, a samec Bobo. "Malej Embe sa darí veľmi dobre. Je bystrá, všímavá a čulá. Keďže už má tri týždne, tak začína spoznávať svoje okolie, pričom berie do rúk kôru stromov a snaží sa matke vziať jej potravu. Zatiaľ má krásnu zlatú farbu, ale už je vidno, ako jej začína tmavnúť srsť," vyhlásila Marshall.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies