VIDEO V Sydney privítali nový rok, pozrite si veľkolepý ohňostroj

NETKY.SK • 1 Január 2015, 10:53 • 2 min
VIDEO V Sydney privítali nový rok, pozrite si veľkolepý ohňostroj

SYDNEY - Najväčšie austrálske mesto Sydney privítalo nový rok 2015 tradične veľkolepým ohňostrojom. Priebeh tohtoročných osláv však poznačila nedávna krvavá rukojemnícka dráma, ktorá sa odohrala v jeho centre, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V uliciach hliadkovalo o 3000 policajtov viac než po iné roky. Počas osláv premietali na pylóny mosta Harbour Bridge zábery kvetov, pripomínajúcich pamiatku dvoch zabitých rukojemníkov.
      

Na brehoch sydneyského prístavu sa tentoraz zhromaždilo viac ako 1,5 milióna ľudí. Oslavy vyvrcholili veľkolepou svetelnou šou o polnoci miestneho času (14.00 h SEČ), ktorá trvala takmer 15 minút. Už tri hodiny predtým spustili v prístave o niečo kratší ohňostroj pre deti.
      

Sydney vďaka svojej polohe neďaleko dátumovej hranice oslavuje nový rok ako jedna z prvých svetových metropol a pýši sa najväčšími novoročnými oslavami v celom regióne.
      

Do kaviarne Lindt v Sydney vnikol 15. decembra ozbrojený iránsky emigrant a zadržiaval v nej 18 rukojemníkov. Drámu ukončil po 16 hodinách zásah polície. O život prišiel páchateľ a dvaja rukojemníci.
      

O dve hodiny skôr než v Sydney privítali nový rok 2015 na Novom Zélande. Hlavné oslavy sa konali v najväčšom meste Auckland, kde z tamojšej televíznej veže Sky Tower odpálili v rámci polnočného ohňostroja viac ako 800 kilogramov svetlíc a rakiet.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona