V Swing Café v piatok opäť zahrá Fats Jazz Band

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 17:37 • 2 min
V Swing Café v piatok opäť zahrá Fats Jazz Band

BRATISLAVA - V piatok 7. júna čaká fanúšikov swingu a džezu koncert a tančiareň v štýle 30. a 40. rokov. V rámci akcie Let's Swing It! v bratislavskom Swing Café na Vajnorskej formácia Fats Jazz Band zahrá foxtroty, charlestony, swing, lindy hop či boogie-woogie. Organizátori sľubujú okrem iného intímnu atmosféru štýlového klubu a skvelý výber vín. Vstupné je šesť eur, študenti zaplatia len štyri eurá.

slovakia

left justify in out

Repertoár Fats Jazz Bandu tvoria interpretácie skladieb amerického džezmena Thomasa "Fats“ Wallera, ktorý bol jednou z ústredných postáv americkej džezovej scény v 30. a 40. rokoch minulého storočia. Deväťčlenný orchester okrem toho hrá skladby iných hudobníkov z tohto obdobia, ako sú napríklad Louis Armstrong, Teddy Wilson, Lester Young, Billie Holiday, Clarence Williams, Mildred Bailey alebo Pat Flowers. Zakladateľ a bandleader je slovenský klavirista Ladislav Fančovič. Ten sa z pravidelných koncertov v Swing Café veľmi teší. "Je krásne zistiť, že táto hudba prehovára k širokému vekovému spektru poslucháčov. Náš najmladší poslucháč má štyri roky a najstarší asi 80. Je to veľmi napĺňajúci pocit, keď robíte niečo z čistej lásky k hudbe a dostávate spätnú väzbu od publika. Vtedy máte pocit, že to množstvo energie a práce, ktorú do hudby vkladáte, má zmysel,“ vyjadril sa. 
Agentúru SITA za Fats Jazz Band informovala Jana Fančovič Dekánková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies