V Suwe pomáhajú bezdetným párom spermiami od blízkych príbuzných

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 15:22 • 2 min
V Suwe pomáhajú bezdetným párom spermiami od blízkych príbuzných

TOKIO - Stredisko asistovanej reprodukcie v japonskom meste Suwa v prefektúre Nagano pomáha bezdetným párom počať dieťa neštandardným spôsobom - použitím spermií ich blízkych rodinných príslušníkov.

slovakia

left justify in out

V rokoch 1996-2013 sa takýmto spôsobom narodilo 118 detí, informoval dnes denník The Japan Times.
     

Kým anonymní darcovia sú v Japonsku normou už viac než 60 rokov, využitie genetického materiálu od blízkych príbuzných vrátane otca partnera je vzhľadom na možné zdravotné komplikácie i problémy v rodinných vzťahoch kontroverzné.
     

Celkovo sa tejto liečbe na Suwa Maternity Clinic podrobilo už 110 párov. Z 95 žien, ktoré otehotneli, porodilo 79, pričom niekoľko z nich rodilo aj viackrát.
     

Riaditeľ strediska Jahiro Necu bude o výsledkoch danej metódy diskutovať vo štvrtok na stretnutí Japonskej spoločnosti pre umelú reprodukciu (JSFI) v Tokiu.
     

Podľa riaditeľa prijalo 146 párov, kde bol neplodný partner, spermie od blízkych príbuzných. Z nich 110 dostalo spermie od partnerovho otca, 28 od partnerových bratov a osem od iných blízkych rodinných príslušníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies