V súvislosti s útokom v Nice zatkli ďalšie dve osoby

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 11:27 • 2 min
V súvislosti s útokom v Nice zatkli ďalšie dve osoby

PARÍŽ - Francúzske orgány zatkli dnes ráno ďalšie dve osoby v rámci vyšetrovania teroristického útoku v meste Nice, kde muž tuniského pôvodu zabil vo štvrtok večer nákladným autom najmenej 84 ľudí zúčastňujúcich sa na pouličných oslavách francúzskeho národného sviatku. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa parížskej prokuratúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zdroj uviedol, že priamo v Nice zatkli najnovšie dve osoby - muža a ženu. Podrobnosti ohľadne ich totožnosti však nezverejnil. Ďalších päť osôb, ktoré predtým zatkli v súvislosti s útokom v Nice, zostáva vo vyšetrovacej väzbe, informoval predstaviteľ prokuratúry.


Francúzski vyšetrovatelia sa snažia zistiť, či vodič nákladného auta použitého pri útoku konal samostatne. Tridsaťjedenročného páchateľa Mohameda Lahouaieja Bouhlela, Tunisana žijúceho dlhodobo v Nice, usmrtila polícia.
Teroristická organizácia Islamský štát vyhlásila, že Bouhlel patril medzi jej "vojakov", ľudia blízki páchateľovi však tvrdia, že pred svojím činom neprejavoval známky radikalizácie, ale iba hnevu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona