V súvislosti s útokom v klube Reina zadržali dvoch čínskych občanov

NETKY.SK • 14 Január 2017, 11:49 • 2 min
V súvislosti s útokom v klube Reina zadržali dvoch čínskych občanov

BAZILEJ - Turecký súd dnes vzal do väzby dvoch čínskych občanov kvôli ich údajnej spojitosti s útokom, ktorý sa odohral počas novoročnej noci v nočnom klube v Istanbule.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala turecká štátna tlačová agentúra Anadolu, dvaja podozriví sú obvinení z členstva v "ozbrojenej teroristickej organizácii" a spoluúčasti na 39 vraždách prvého stupňa.

 

K útoku vo vychytenom klube Reina na brehu Bosporskej úžiny sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát, ktorá deklarovala, že ide o odvetu za turecké vojenské operácie na severe Sýrie.

 

Samotný páchateľ z miesta činu ušiel. Do nočného klubu v Istanbule prišiel so strelnou zbraňou s dlhou hlavňou. V prvých hodinách nového roka najprv zastrelil policajta a civilistu pred klubom, potom vtrhol dovnútra a pálil na niektorých z približne 600 návštevníkov. Klub Reina často navštevovali miestne celebrity vrátane spevákov, hercov a športovcov.

 

Turecké úrady už minulý týždeň oznámili, že páchateľ útoku je podľa všetkého príslušník ujgurskej národnostnej menšiny, ktorá žije prevažne v nepokojnej provincii Sin-ťiang na západe Číny. Okrem Číny Ujguri žijú aj vo viacerých štátoch strednej Ázie a v Turecku.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies