V súvislosti s útokmi v Paríži zatkli 12 ľudí

NETKY.SK • 16 Január 2015, 10:22 • 2 min
V súvislosti s útokmi v Paríži zatkli 12 ľudí

PARÍŽ - Francúzska polícia zatkla v noci na piatok dvanásť ľudí podozrivých z toho, že pomáhali islamistickým militantom pri minulotýždňových útokoch v Paríži a okolí.

slovakia

left justify in out

V piatok o tom informovala miestna prokuratúra. K zatknutiam došlo v regióne južne od Paríža vrátane Montrouge, kde jeden z útočníkov zabil mladú policajtku. Zadržaní sú podozriví z poskytovania logistickej podpory útočníkom, napríklad dodania zbraní. Celkovo sa razie odohrali v piatich mestách. Okrem Montrouge to boli ešte Grigny, Châtenay-Malabry, Épinay-sur-Seine a Fleury-Mérogis.

 

Útoky na satirický magazín Charlie Hebdo si vyžiadali 12 obetí, v židovskom supermarkete zomreli ďalší štyria a vyčíňanie islamistov neprežila aj jedna policajtka. Všetkých troch útočníkov polícia zastrelila. Charlie Hebdo vyšiel v stredu po prvýkrát od nedeľňajšieho útoku a jeho trojmiliónový náklad sa okamžite vypredal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies