V súvislosti s teroristickým útokom v Turku zadržali ďalších dvoch podozrivých

NETKY.SK • 23 August 2017, 16:29 • 2 min
V súvislosti s teroristickým útokom v Turku zadržali ďalších dvoch podozrivých

HELSINKI - Fínska polícia zatkla ďalších dvoch mužov podozrivých v súvislosti s minulotýždňovým útokom v meste Turku. Polícia v stredu uviedla, že mužov zadržala pre podozrenie "z prípravy trestného činu s teroristickým úmyslom".

slovakia

left justify in out

Už v utorok poslal regionálny fínsky súd do väzby 18-ročného Maročana pre podozrenie z teroristických činov vrátane dvoch vrážd a ôsmich pokusov o vraždu. Nariadil tiež zadržať troch údajných spolupáchateľov, ktorí mu mali pri plánovaní útoku pomáhať.

Hlavný podozrivý Abdurrahmán Mechka sa v piatok priznal k tomu, že v juhozápadnom meste Turku zabil nožom dve ženy a osem ďalších ľudí zranil.

 

Policajní vyšetrovatelia preverujú tiež možné prepojenie na minulotýždňové teroristické útoky v Španielsku, ktorých pravdepodobní páchatelia boli tiež Maročania.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies