V súvislosti s Nemcovovou vraždou zadržali dvoch podozrivých z Kaukazu

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 12:01 • 2 min
V súvislosti s Nemcovovou vraždou zadržali dvoch podozrivých z Kaukazu

MOSKVA - Dve podozrivé osoby zatkla dnes ruská polícia v súvislosti s vraždou prominentného ruského opozičného vodcu Borisa Nemcova. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na oznámenie šéfa Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova.

slovakia

left justify in out

"Ako výsledok odvedenej práce sme dnes zadržali dvoch podozrivých zo spáchania tohto trestného činu - sú to istí Anzor Gubašev a Zaur Dadajev," spresnil riaditeľ ruskej kontrarozviedky novinárom, dodajúc, že prezident Vladimir Putin bol o zatknutí informovaný.

 

Bortnikov povedal, že zadržaní sú pravdepodobne obyvateľmi kaukazskej oblasti. Uviedol zároveň, že vyšetrovacia komisia zriadená z Putinovho príkazu stále pracuje a načrtla už niekoľko možných smerov, ktorými by sa pátranie po vrahovi alebo vrahoch malo uberať. Jedným z variantov je aj možnosť nájomnej vraždy s cieľom destabilizovať Rusko, vysvetlil Bortnikov.

 

Nemcov v druhej polovici 90. rokov, za vlády vtedajšieho ruského prezidenta Borisa Jeľcina, zastával post vicepremiéra. Istý čas sa o ňom dokonca hovorilo aj ako o možnom Jeľcinovom nástupcovi. Neskôr sa stal ostrým kritikom Putinovho režimu.

 

Zastrelili ho v piatok 27. februára večer na Veľkom moskovskom moste neďaleko Kremľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies