V súvislosti s nehodou trajektu prehľadali cirkevný komplex

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 14:57 • 2 min
V súvislosti s nehodou trajektu prehľadali cirkevný komplex

SOUL - Tisíce juhokórejských policajtov v stredu vtrhli do komplexu jednej z tamojších cirkví v meste Ansung, kde hľadali veľkopodnikateľa na úteku spájaného s potopením trajektu Sewol.

slovakia

left justify in out

Ju Pjung-un je považovaný za vlastníka plavidla a podozrivý je navyše aj z korupcie, ktorá sa mohla na tragédii podpísať. Niekoľko týždňov trvajúce pátranie je však zatiaľ bezúspešné i napriek vypísanej odmene vo výške 500 miliónov kórejských wonov (363-tis. eur).

 

V objektoch Evanjelickej baptistickej cirkvi, ku ktorej sa hľadaný miliardár hlási, podľa nemenovaných zdrojov zasahovalo približne 5000 policajtov sprevádzaných vyšetrovateľmi prokuratúry. Polícia informovala o zadržaní štyroch členov spoločenstva podozrivých z toho, že Jua ukývali alebo mu pomáhali utiecť. Ďalšieho člena zadržali pre údajnú snahu brániť policajtom v zásahu. Nie je pritom jasné, či sa v tom čase nachádzal v komplexe aj samotný Ju. Okolo 200 prívržencov cirkvi proti zásahu protestovalo, pričom prostredníctvom transparentu odkázali, že hľadaného budú chrániť, aj keby "zatkli všetkých 100-tisíc". 

 

Trajekt Sewol so 475 cestujúcimi a členmi posádky sa prevrátil a potopil 16. apríla asi 20 kilometrov od pobrežia, čo údajne zapríčinil prudký manéver a nahrnutie nákladu na jednu stranu. Potápači doteraz našli telá 292 obetí, prevažne stredoškolákov, ktorí trajektom cestovali na výlet. Ďalších 12 ľudí je po nehode stále nezvestných. Kapitána plavidla smerujúceho z mesta Inčchon na ostrov Čedžu zadržali spolu s ďalšími dvoma členmi posádky pre podozrenie zo zanedbania povinností a predčasného úniku do bezpečia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies