V súvislosti s možným terorizmom preverovala polícia tento týždeň 12 až 15 osôb

NETKY.SK • 8 December 2015, 15:26 • 2 min
V súvislosti s možným terorizmom preverovala polícia tento týždeň 12 až 15 osôb

BRATISLAVA – V súvislosti s možným terorizmom uskutočnila slovenská polícia v minulom týždni osem prehliadok priestorov a preverovala 12 až 15 osôb. Urobila tak na základe dožiadaní jej kolegov zo zahraničia. Pre TASR to dnes uviedol Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

„V minulom týždni bolo prehliadaných osem priestorov a preverovaných možno 12 až 15 osôb, či nemajú nejaký súvis. To je všetko, čo k tomu môžem povedať, tvrdenia, ktoré k nám prichádzali zo zahraničia, sa nám nepotvrdili. Takže môžeme skonštatovať, že sme tu nemali nič zásadné ani konkrétne,“ uviedol Gašpar pre TASR.

 

Policajný prezident sa v tejto súvislosti vyjadril k prípadnému predĺženiu lehoty na zadržanie osôb práve v súvislosti s možnými prípadmi terorizmu. „Vykonali sme prehliadky v súlade so zákonom a tiež sme si uvedomili, že tam by ten čas bol žiaduci a potrebnejší, pretože informácia zo zahraničia má niekedy veľmi jednoduchý obsah a z pohľadu požiadaviek našej prokuratúry a súdov by možno v takej podobe nestačila na povolenie pre prehliadky a treba k tomu zadovážiť ďalšie podklady, aby to bolo dôvodné a zákonné,“ vysvetlil Gašpar.

 

Podľa policajného prezidenta sa strážcovia zákona zaujímali na základe dožiadaní zo zahraničia o občanov Slovenska, ale aj o cudzincov, ktorí v Slovenskej republike majú isté pobytové povolenia. Bližšie informácie poskytnúť odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies