V súvislosti s haváriou airbusu konajú už prokuratúry v Nemecku i Francúzsku

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 19:00 • 2 min
V súvislosti s haváriou airbusu konajú už prokuratúry v Nemecku i Francúzsku

PARÍŽ - Prokuratúry v juhofrancúzskom Marseille a západonemeckom Düsseldorfe začali vyšetrovať haváriu Airbusu A320 nemeckej spoločnosti Germanwings, ktorá si v utorok 24. marca vyžiadala na juhu Francúzska zrejme životy všetkých 150 ľudí na palube - 144 cestujúcich a šiestich členov posádky.

slovakia

left justify in out

Kým prokuratúra v Marseille vyšetruje prípad pre podozrenie z trestného činu zabitia z nedbanlivosti, prokuratúra v Düsseldorfe sa mieni koncentrovať na objasnenie príčin úmrtia a identifikáciu obetí. V danom čase sa podľa slov prokurátora Christopha Kumpu nemecké orgány prokuratúry obrátia na francúzsku stranu s prosbou o právnu pomoc a svoje kroky mienia koordinovať s francúzskymi kolegami.
     

Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) vyslal medzičasom do Francúzska predvoj identifikačnej komisie, informuje internetové vydanie týždenníka Der Spiegel. Medzinárodne uznávaní experti sú často nasadzovaní pri nešťastiach v zahraničí s cieľom identifikovať obete. Prvý vyslaný tím by mal teraz s francúzskymi úradmi dohodnúť mieru účasti nemeckej identifikačnej komisie na kriminálno-technickom vyšetrovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies