V súvislosti s emisnou kauzou zatkli v USA manažéra Volkswagenu

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:36 • 2 min
V súvislosti s emisnou kauzou zatkli v USA manažéra Volkswagenu

DETROIT - V súvislosti s emisnou kauzou zatkli v týchto dňoch v Spojených štátoch manažéra nemeckej automobilky Volkswagen Olivera Schmidta. Stal sa tak druhým zamestnancom VW zatknutým v USA v rámci aféry známej ako dieselgate, ktorá vypukla pred 1,5 rokom.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, Schmidt bol v minulosti šéfom environmentálnej divízie VW pre oblasť USA a Kanady a bol priamo zodpovedný za to, že vozidlá vyrobené pre tieto trhy spĺňajú všetky normy v oblasti kvality ovzdušia v daných krajinách. Schmidta zatkli počas víkendu na Floride. Je tak prvým manažérom, ale už druhým zamestnancom VW, ktorý bol zatknutý v USA v súvislosti s emisnými podvodmi. Ako prvého zatkli v októbri minulého roka inžiniera Jamesa Roberta Lianga, ktorého obvinili zo sprisahania.

 

Kauza označovaná ako dieselgate vypukla v septembri 2015, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) uviedla, že spoločnosť do vozidiel s naftovým motorom nainštalovala softvér, ktorý počas emisných testov dokázal maskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Neskôr automobilka priznala, že vo svete jazdí okolo 11 miliónov áut s takýmto softvérom, z toho väčšina v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona