V súvislosti s búrkou zasahovali hasiči v Trenčianskom kraji 25 ráz

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 10:02 • 2 min
V súvislosti s búrkou zasahovali hasiči v Trenčianskom kraji 25 ráz

TRENČÍN - Celkom 25 zásahov absolvovali hasiči z Trenčianskeho kraja od utorka (12.7.) večera do dnešného rána v súvislosti s búrkovou činnosťou.

slovakia

left justify in out

Ich zásahy sa týkali najmä odstraňovania spadnutých stromov z komunikácií či z elektrických vedení. V Handlovej odstraňovali následky dopravnej nehody vlaku, pri ktorej došlo k prerazeniu nádrže na pohonné hmoty v dôsledku stromu spadnutého na koľajisko. Informoval dnes TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

 

Najviac práce mali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v obciach okresu a meste Bánovce nad Bebravou, kde odstraňovali spadnuté stromy z vozoviek, rovnaké zásahy mali aj na viacerých miestach v okrese Prievidza. Následky búrkovej činnosti odstraňovali aj partizánski, trenčianski či novomestskí hasiči. "Celkom zasahovalo 35 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených spolu 10 kusov hasičskej techniky," zhrnul Petrík.

 

V Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza strhol silný vietor vo večerných hodinách strechu z rodinného domu, podľa starostu obce Martina Mokrého tam následkom búrky tiež popadalo niekoľko stromov. "Okrem strhnutej strechy nevznikli nejaké extrémne škody. Večer sa nedalo nič robiť, následky búrky preto odstraňujeme dnes," uviedol pre TASR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies