V súvislosti s búrkou Florence prišlo o život najmenej 32 ľudí

NETKY.SK • 18 September 2018, 07:13 • 2 min
V súvislosti s búrkou Florence prišlo o život najmenej 32 ľudí

WILMINGTON - Na minimálne 32 stúpol počet ľudí, ktorí zahynuli na východe Spojených štátov v súvislosti s hurikánom Florence.

slovakia

left justify in out

Väčšina evidovaných obetí na životoch pripadá na štát Severná Karolína, ktorý medzičasom zoslabnutá Florence zasiahla v piatok ešte ako hurikán.

 

Medzi najnovšie zaznamenanými prípadmi je zjavné usmrtenie osoby tornádom v okolí Richmondu, hlavného mesta štátu Virgínia. Vznik tohto vzdušného víru je spájaný s presúvaním zvyškov hurikánu Florence smerom na sever po tom, ako vyčíňal v Severnej i Južnej Karolíne.

 

Úrady v Severnej Karolíne zverejnili v pondelok úplný zoznam tamojších obetí na životoch, ktorých počet stúpol na 25.

 

Odhaduje sa, že straty v hospodárskej produkcii a škody na majetku spôsobené v Spojených štátoch hurikánom Florence dosahujú celkovo 17-22 miliárd dolárov. Ide tak zrejme o jeden z desiatich "najdrahších" hurikánov, aké kedy zasiahli túto krajinu.

 

Florence medzičasom zoslabla na tropickú tlakovú níž, naďalej sú však hrozbou výdatné dažde, ktoré spôsobujú záplavy. Tisícom ľudí bola nariadená evakuácia vzhľadom na obavy, že nasledujúce dni môžu priniesť najničivejšie povodne v histórii Severnej Karolíny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies