V súvislosti s banským nešťastím zatkla polícia 18 osôb

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 14:31 • 2 min
V súvislosti s banským nešťastím zatkla polícia 18 osôb

SOMA - V rámci vyšetrovania banského nešťastia, pri ktorom tento týždeň zahynulo v bani na západe Turecka 301 ľudí, zatkla dnes polícia 18 osôb vrátane členov vedenia a zamestnancov prevádzkovateľskej spoločnosti Soma Holding, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa tureckej agentúry Dogan sú medzi zadržanými aj generálny riaditeľ bane Ramazan Dogru a jej prevádzkový manažér Akin Celik. Prokuratúra dnes vypočúvala päť ľudí, nešpecifikovala však koho.
      

Záchranné práce v uhoľnej bani v západotureckom meste Soma sa skončili v sobotu po tom, čo záchranári vyniesli z podzemia mŕtve telá posledných dvoch nezvestných baníkov. Počet potvrdených obetí nešťastia sa tak zvýšil na 301. Najhoršiu katastrofu svojho druhu v dejinách Turecka a najhoršiu vo svete za takmer 40 rokov prežilo 485 baníkov.
      

Príčina nešťastia, keď v dôsledku požiaru vypadla elektrina a prestal fungovať ventilačný systém i výťahy, stále nie je známa. Vláda a vlastníci bane trvajú na tom, že požiar v podzemí nebol spôsobený nedbalosťou a baňa bola pravidelne kontrolovaná.
      

Banské nešťastie viedlo v piatok v Some k zrážkam  medzi demonštrantami a políciou. Napätá situácia bola v meste aj v sobotu. Podľa očitých svedkov sa tam zhromaždilo 50-100 ľudí, ktorí sa odmietli rozísť. Po slovnej prestrelke policajti niekoľko ľudí zbili a zatkli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies