V súťaži Mladý Európan 2020 excelovali slovenskí študenti, prvé miesto získali gymnazisti z Košíc

NETKY.SK • 29 November 2020, 15:57 • 2 min
V súťaži Mladý Európan 2020 excelovali slovenskí študenti, prvé miesto získali gymnazisti z Košíc

BRATISLAVA – V súťaži Mladý Európan 2020 sa na prvom mieste umiestnilo Gymnázium Poštová, Košice, druhé miesto získalo Gymnázium Jozefa Lettricha, Martin a tretie obsadilo Gymnázium Párovskáv Nitre.

slovakia

left justify in out

Vo finále Mladého Európana sa stretlo 12 súťažných tímov – víťazov regionálnych kôl, zo stredných škôl z celého Slovenska, ktorí si zmerali svoje sily vo vedomostiach z oblasti európskej histórie, geografie, zaujímavostí o Európskej únii či významných osobností EÚ a jej členských krajín. Informuje o tom Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku na svojej webovej stránke.

„Aj napriek tomu, že sme s EÚ prepojení už veľa rokov, pri našej práci vidíme, že znalosti o Európe sú v spoločnosti stále nižšie, než by mohli byť. No vidíme, že práve mladé generácie sa o Európu zaujímajú a snažia sa o nej čo najviac dozvedieť. To nás veľmi teší a veríme, že to budú môcť aj v praxi čo najviac využiť a šíriť povedomie aj u ostatných,“ uviedol vedúci zastúpenia EK na Slovensku Ladislav Miko.

Finále 15. ročníka vedomostnej súťaže Mladý Európan sa vzhľadom na protipandemické opatrenia uskutočnilo po prvýkrát v online priestore. Záštitu nad súťažou tento rok prevzal podpredseda Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad Maroš Šefčovič. Partnerom súťaže je Úrad vlády SR. Súťaž podporila aj Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Súťaž je určená študentom 3. a 4. ročníkov gymnázií a stredných odborných škôl z celého Slovenska. Organizuje ju Zastúpenie EK na Slovensku spoločne s 10 informačnými centrami Europe Direct.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies