V susednom Rakúsku odhalili policajti v rýchliku Eurocity 76 utečencov

NETKY.SK • 11 August 2015, 06:31 • 2 min
V susednom Rakúsku odhalili policajti v rýchliku Eurocity 76 utečencov

VIEDEŇ - Rakúski policajti počas rutinnej kontroly našli v pondelok večer v rýchliku Eurocity smerujúcom z Viedne do Ríma 76 utečencov. Informoval o tom v noci nadnes na svojej webovej stránke denník Kleine Zeitung.

slovakia

left justify in out

Policajti najprv počas jazdy odhalili niekoľko osôb bez cestovných dokladov. Následne dali vlak zastaviť na stanici v meste Bruck an der Mur, aby skontrolovali všetkých cestujúcich.

 

Výsledkom kontroly bolo 76 ľudí bez dokladov. Pravdepodobne ide o utečencov z Pakistanu, Bangladéša a Sýrie. Polícia sa domnieva, že cez Miláno sa chceli dostať do Francúzska.

 

Do neplánovanej nočnej akcie, ktorá prebehla bez incidentov, boli povolaní všetci dostupní policajti z okresov Bruck, Murtal a Leoben, uviedol denník Kleine Zeitung. Ich úlohou je teraz zistiť totožnosť a pôvod utečencov.

 

Niektorých umiestnili do zadržiavacieho centra Vordernberg, zvyšok putoval do Leobenu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies