VIDEO V Super-G sa zo zlata teší Talian Dominik Paris

NETKY.SK • 6 Február 2019, 15:00 • 2 min
VIDEO V Super-G sa zo zlata teší Talian Dominik Paris

ARE - Talian Dominik Paris získal na 45. majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach prvú zlatú medailu v mužskej kategórii. Dvadsaťdeväťročný pretekár dnes zvíťazil vo švédskom Are v superobrovskom slalome časom 1:24,20 min. Striebro si spoločne vybojovali so stratou 9 stotín Francúz Johan Clarey a Rakúšan Vincent Kriechmayr.

slovakia

left justify in out

"Je to pre mňa úplne skvelý deň. Nepredviedol som síce úplne bezchybný výkon, ale snažil som sa byť rýchly a vyšlo to. Teraz síce ešte musím počkať na definitívu, kým prídu do cieľa všetci pretekári, ale stojí to za to," vyznal sa Paris do kamier ORF. 

 

Na nepokojnej trati v naklonených strminách pripomínajúcich niektoré úseky kitzbühelského Streifu udržal lyže na nerovnostiach a poradil si, napriek zaváhaniam, aj v spodnej časti trate.

 

 

Medzitým sa konala pohroma štyroch nórskych top-favoritov, ktorí sa na pódium pozerali z diaľky so značnými odstupmi. Excelentný veterán Aksel Lund Svindal vo svojom poslednom veľkom súťažnom super-G zaostal na predbežnom 15. mieste 92 stotín. Päťnásobný majster sveta tak zostane bez najcennejšieho kovu z MS vo svojej druhej disciplíne, hoci okrem zjazdu má titul  i v obrovskom slalome a v kombinačnej súťaži. Tridsaťšesťročný borec má však zo super-G aspoň olympijské zlato a v sobotu sa v zjazde rozlúči so svojou vrcholovou kariérou.

 

img

 

Parisova kolekcia zďaleka taká bohatá nie je, ale jeho stredajší triumf je úplne v súlade s okolnosťami sezóny. Do Are vyznávač rýchleho sklzu prišiel s vizitkou desiatich sezónnych pódií v pretekoch Svetového pohára, pričom okrem troch zjazdov uspel raz aj v super-G. A hlavne pred dvoma týždňami opäť triumfoval na legendárnom Streife. Vo Švédsku len potvrdil, že mu tento typ tratí sedí a po jednom striebre získal na MS aj zlato.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona