V súčasnosti je hlavnou témou úspešné zavedenie duálneho vzdelávania

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 17:35 • 2 min
V súčasnosti je hlavnou témou úspešné zavedenie duálneho vzdelávania

BRATISLAVA - V súčasnosti je "témou číslo jeden" Bratislavskej regionálnej komory (BRK) Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) okrem bežných aktivít hlavne snaha o úspešné zavedenie duálneho vzdelávania na Slovensku. Uviedol to v rozhovore riaditeľ BRK SOPK Juraj Majtán.

slovakia

left justify in out

"V tejto oblasti aktívne spolupracujeme tak v rámci našich interných štruktúr, ako aj v rámci Krajskej rady pre odborné vzdelávania a prípravu. Taktiež sme vstúpili do medzinárodného projektu zameraného na duálne vzdelávanie, prostredníctvom ktorého prinášame informácie a skúsenosti s týmto spôsobom prípravy kvalifikovanej pracovnej sily v zahraničí, so snahou využiť to pri budovaní systému u nás na Slovensku," spresnil.

 

"Hrdí sme aj na našu platformu žien – podnikateliek, ktorá u nás existuje už 13 rokov a stále sa nájdu nové a zaujímavé impulzy na jej pokračovanie. Za všetko hovoria pravidelne organizované kluby, na ktorých sa podnikateľky stretávajú so zaujímavými osobnosťami podnikateľského a spoločenského života," povedal.

 

Bratislavská regionálna komora SOPK podľa Majtána od začiatku svojej činnosti systematicky budovala kontakty s partnerskými inštitúciami, najskôr v susedných teritóriách a postupne na celom svete. "Dnes máme podpísané dohody o spolupráci s desiatkami partnerov z najrozličnejších kútov sveta a čo je najdôležitejšie, všetky sú podložené aj spoločne realizovanými aktivitami v prospech našich členov – podnikateľov. Taktiež sme do portfólia našich aktivít zaradili rôzne formy poskytovania informácií o príležitostiach na podnikanie v zahraničí tak na individuálnej báze, ako aj formou spoločných akcií - konzultačné dni, okrúhle stoly, semináre, biznis fóra a podobne. Čerešničkou na torte sú obchodné misie do zahraničia, ktoré pravidelne organizujeme pre členov do všetkých kútov sveta, o ktoré majú záujem," doplnil.

 

Aktivity regionálnej komory SOPK sú podľa neho spojené aj so životom regiónu a spolupráca s miestnou samosprávou je neoddeliteľnou súčasťou práce regionálnej komory. "Dôležitou je preto aj komunikácia s regionálnymi štruktúrami, ktorá je u nás na pravidelnej báze a sme aj členmi viacerých dôležitých regionálnych štruktúr, ktoré ovplyvňujú život v našom regióne," dodal riaditeľ BRK SOPK.

 

SOPK je verejnoprávna inštitúcia, ktorá vznikla na základe zákona z roku 1992 o obchodných a priemyselných komorách. Funguje od 1. júla 1992. Pôsobí na celom území Slovenska prostredníctvom svojich ôsmich regionálnych komôr a je zameraná na ochranu a podporu podnikania a na koordináciu spoločných záujmov svojich členov v podnikateľskej činnosti v tuzemsku i v zahraničí. Členovia SOPK sa podieľajú na tvorbe hrubého domáceho produktu Slovenska 84 % a na exporte Slovenska takmer 90 %. Predsedom SOPK je Peter Mihók.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona