V súboji Uruguaj - Anglicko zaostrené na útočníkov

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 11:26 • 2 min
V súboji Uruguaj - Anglicko zaostrené na útočníkov

SAO PAULO - Vo štvrtkovom súboji medzi Uruguajom a Anglickom na majstrovstvách sveta vo futbale sa pozornosť sústredí najmä na ich nevyspytateľných útočníkov Luisa Suáreza a Wayna Rooneyho.

slovakia

left justify in out

Stretnutie D-skupiny sa uskutoční v Sao Paule na štadióne Arena Corinthians s úvodným výkopom o 21.00 h SELČ a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Carlos Velasco Carballo zo Španielska. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Roberto Alonso a Juan Carlos Yuste.

 

Obaja bývalí svetoví šampióni mali mizerný vstup do turnaja. Konštatovanie platí najmä v prípade juhoamerického tímu, ktorý senzačne prehral s Kostarikou 1:3. "Albión" zasa nestačil na odvekého európskeho rivala Taliansko, s ktorým ťahal za kratší koniec (1:2). Obaja ašpiranti na účasť vo vyraďovacej fáze chcú uspieť vo svojich druhých dueloch v Brazílii a pomôcť by im v tom mali predovšetkým ich obávaní kanonieri. V drese Uruguaja by už mal nastúpiť Luis Suárez, ktorý nehral proti Kostarike pre doliečovanie sa zo zranenia operovaného kolena. Na druhej strane sa Rooney pokúsi dokázať, že napriek kolísavým výkonom ho právom považujú za jedného z najlepších anglických futbalistov posledného desaťročia, proti "azúrovej squadre" však neoslnil. 

 

Dvadsaťsedemročný Suárez sa stal s 31 zásahmi kráľom strelcov anglickej Premier League v uplynulej ligovej sezóne, ale do povedomia fanúšikov sa zapísal aj mnohými kontroverziami. Najprv ešte v ročníku 2012/2013 pohrýzol protihráča z FC Chelsea Branislava Ivanoviča do ramena počas vzájomného duelu, za čo dostal dištanc na desať zápasov. V medzisezónnom období trucoval, keď ho FC Liverpool nechcel pustiť do Realu Madrid, a v minulosti za rasistické prejavy voči hráčovi Manchestru United Patriceovi Evrovi dostal pokutu 40-tisíc libier a dištanc na osem stretnutí. Navyše, na MS 2010 sa vo štvrťfinále s Ghanou postaral o rozruch úmyselnou hrou rukou. V nadstavenom čase druhého predĺženia zastavil nedovolene hlavičkový pokus súpera na bránkovej čiare, bol vylúčený, ale de facto jeho zásluhou postúpil Uruguaj do semifinále, keďže uspel s Ghanou v rozstrele z pokutových kopov. Jeho klubový spoluhráč z Liverpoolu a dvojička z úderného útoku Daniel Sturridge uštipačne poznamenal na všeobecnú otázku žurnalistu o Uruguaji: "Nepodvádzame, aby sme vyhrali. Chceme hrať férovo. Urobím maximum, aby som pomohol tímu k víťazstvu, ale všetko to bude v rámci pravidiel. Nebudem simulovať, hrať rukou pri strelách súpera, proste to nie je môj štýl." Sturridge je jedným zo šiestich hráčov "The Reds" v 23-člennom kádri Anglicka. 

 

"Poznám všetkých hráčov Anglicka. Buď sú to moji spoluhráči, alebo súperi, proti ktorým pravidelne nastupujem. Myslím si, že ich defenzíva nie je dokonalá a my to môžeme využiť," vrátil úder Suárez, ktorý dúfa, že mu počas mesačnej pauzy zavinenej zranením nevyschol pušný prach. Druhým útočníkom Uruguaja v konfrontácii s Anglickom bude jeden z dvojice Edinson Cavani, Diego Forlán. 

 

Zápas Uruguaja s Anglickom je jedným z troch, v ktorých proti sebe nastúpia v skupinovej fáze niekdajší majstri sveta. V tom prvom Taliani prevýšili Angličanov a fanúšikov ešte čaká konfrontácia Uruguaja s talianskym výberom. 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Kostarika 1 1 0 0 3:1 3 
2. Taliansko 1 1 0 0 2:1 3 
3. Anglicko 1 0 0 1 1:2 0 
4. Uruguaj 1 0 0 1 1:3 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies