V súboji medzi Žilinou a Slovanom nepadol ani gól

NETKY.SK • 29 Október 2012, 09:11 • 2 min
V súboji medzi Žilinou a Slovanom nepadol ani gól

V súboji medzi Žilinou a Slovanom nepadol ani gól - Futbal Na vrchole tabuľky zostávajú s trojbodovým náskokom Bratislavčania, posledné miesto patrí Trnave. Nedeľňajší šláger 14.

slovakia

left justify in out

img

Na vrchole tabuľky zostávajú s trojbodovým náskokom Bratislavčania, posledné miesto patrí Trnave.

Nedeľňajší šláger 14. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy medzi Žilinou a Slovanom sa skončil remízou. V studenom počasí pod Dubňom nedokázal skórovať ani jeden z adeptov na titul. Na špici tabuľky teda zostávajú s trojbodovým náskokom Bratislavčania.

Pod Dubňom bolo odohratých sedem minút, keď diváci prvýkrát vážnejšie zbystrili pozornosť. Najprv sa pred žilinskou bránkou nečakane dostal k padajúcej lopte Peltier, no domáca obrana nebezpečenstvo uhasila, aby potom Pečovský založil rýchly protiútok cez Picha na pravom krídle, na jeho nízky center si nabiehali až dvaja spoluhráči, no Putnocký zariskoval a aj so šťastím vyriešil situáciu.

Neskôr Pich v šestnástke zluftoval Barčíkov center, potom si hosťujúci obranca Pauschek takmer dal vlastný gól. Zapotil sa aj domáci brankár Dúbravka po strele Kladrubského. V 15. min po peknej kombinácii domácich na malom priestore zakončoval v šestnástke Angelovič, no mieril tesne vedľa. V 29. min Milinkovič prešiel sám takmer celé ihrisko, vysunul Peltiera na ľavej strane, ten vracal loptu do pred bránku, no jeho spoluhráči sa jej neujali. V 37. minúte Milinkovič predviedol ďalšie nádherné sólo, na hranici šestnástky si zasekol niekoľko Žilinčanov, no jeho krížnu umiestnenú strelu Dúbravka vytlačil na roh. Po rohovom kope bol v domácej šestnástke obrovský závar, ale gól z toho opäť nebol. 

Odpoveď na druhej strane prišla z kopačky Barčíka, no bola to len "pohľadnica" do vlastných rúk Putnockého. Druhý polčas sa začal trochu rozhárane na oboch stranách, v úvodných 15 minútach bolo vidieť najmä straty lopty a nepresnosti. Domáci hráči sa skúšali zastreľovať aspoň spoza šestnástky, no gólovú mušku hľadali pomaly.

Po hodine hry sa zdalo, že Žilinčania prebrali iniciatívu. Slovan sa pokúšal o protiútoky, jeden z nich zakončoval ďalekonosnou strelou Halenár, no nemieril presne. Po priamom kope Milinkoviča v 71. minúte, už žilinský brankár Dúbravka musel zasahovať. Tečovanú loptu vytlačil na rohový kop. O dve minúty neskôr si to Milinkovič z podobnej pozície zopakoval a opäť predviedol výbornú strelu, mieril pod brvno, ale Dúbravka robinzonádou opäť zachránil. V 79. minúte po dlhom priamom kope takmer skóroval domáci Guima, no v páde loptu neusmernil dostatočne presne a Putnocký ju stihol vyraziť.

Domáci gólman Dúbravka v 79. min zariskoval mimo pokutového územia a takmer vyrobil kiks, Halenár ho však podľa hlavného rozhodcu fauloval. To isté ochvíľu napodobnil aj brankár Slovana Putnocký, takisto viac šťastia ako umenia. V 88. minúte sa Halenár ocitol v samostatnom nájazde od polovice ihriska, no to, čo predviedol v koncovke, nemôžno nazvať ani strelou... Mohol byť hrdinom, namiesto toho daroval loptu Dúbravkovi. Zápas sa teda skončil bez gólov.

Reakcie trénerov po zápase:

Frans Adelaar, tréner Žiliny: "My sme hrali v prvom polčase s prílišným rešpektom voči Slovanu a chýbala nám agresivita. Po zmene strán sme sa v tomto už zlepšili. Bol to zápas, kde nebolo veľa gólových šancí, preto mi odľahlo, keď Juraj Halenár v závere nepremenil tutovku. Pre našich mladých hráčov to bol však veľmi dôležitý duel, pretože opäť ich nastúpilo niekoľko v základnej zostave a v takomto dôležitom zápase mohli získať veľké množstvo skúseností."

Samuel Slovák, tréner Slovana Bratislava: "Videli sme zaujímavý zápas dvoch mužstiev vedomých si situácie v tabuľke. Z nášho pohľadu sme odohrali dobrý zápas, v závere zápasu sme dokonca mohli rozhodnúť v čistej šanci o našom víťazstve, no nevyšlo to. Myslím si, že sme videli aj takticky veľmi dobrý zápas."


sobotňajších súbojoch remizovala Myjava doma s Trnavou 2:2, Košičania v Čermeli so Senicou tiež 2:2, resp. Nitra doma s ViOn-om Zlaté Moravce len pred 310 divákmi 1:1. Plný trojbodový zásah po výhre 2:1 zaznamenal Trenčín v Prešove, v drese hostí sa už predstavil aj František Kubík.

Duel v Banskej Bystrici s MFK Ružomberok sa nehral pre nepriaznivé počasie. Hlavný rozhodca stretnutia Miroslav Fajčík z Lučenca nemohol uznať hraciu plochu za spôsobilú pre hustý dážď, ktorý na nej vytvoril veľké kaluže vody.


Sumár nedeľa 28. októbra 2012:

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 0:0

Rozhodoval: Samotný, ŽK: Piaček, Angelovič - Milinkovič, Pauschek,
Počet divákov: 4212 divákov
Zostavy a striedania: 

MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Akakpo (65. Guima), Piaček, Nunes - Pečovský, Škriniar - Barčík (76. Mihálik), Lupčo (62. Paur), Gergel - Pich 

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito (67. Kopic), Kolčák, Pauschek - Kladrubský - Žofčák, Grendel (90. Kopúnek), Milinkovič - Halenár, Peltier



Tabuľka po neúplnom 14. kole:

1. Slovan Bratislava 14 7 5 2 21:14 26

2. MŠK Žilina 14 5 8 1 20:10 23

3. FK Senica 14 7 2 5 20:14 23

4. Zlaté Moravce 14 6 4 4 23:16 22

5. AS Trenčín 14 6 4 4 22:20 22

6. MFK Košice 14 5 4 5 16:19 19

7. MFK Ružomberok 13 4 5 4 13:16 17

8. Spartak Myjava 14 4 4 6 21:22 16

9. Banská Bystrica 13 3 6 4 12:12 15

10. Tatran Prešov 14 4 3 7 10:16 15

11. FC Nitra 14 3 4 7 17:24 13

12. Spartak Trnava 14 2 5 7 12:24 11

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies