V súboji Federer Djokovič rozhodol prvý set

NETKY.SK • 30 Január 2020, 12:19 • 2 min
V súboji Federer Djokovič rozhodol prvý set

MELBOURNE - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Priebeh súboja

V semifinálovom súboji velikánov svetového tenisu Djokovič zdolal Švajčiara Rogera Federera za 138 minút 7:6 (1), 6:4, 6:3. Djokovič zavŕšil postup do finále premenením prvého mečbalu pri svojom podaní, Federer mu pomohol zahraním loptičky do siete.

 

 

Bilancia zápasov počas kariéry
V päťdesiatom vzájomnom zápase týchto rivalov sa zrodilo 27. víťazstvo Djokoviča. Na Australian Open sa obaja stretli po piaty raz a štvrtýkrát sa tešil 32-ročný rodák z Belehradu. O šesť rokov starší Švajčiar vyhral iba úvodné meranie síl ešte v roku 2007.

 

img

 

Srb sa môže stať opäť jednotkou
Djokovič si v nedeľu zahrá o ôsmy titul na Australian Open: Dosiaľ všetky finálové účasť na tomto obľúbenom grandslamovom turnaji premenil na víťazstvá. Ak zverenec Gorana Ivaniševiča a Mariána Vajdu zvíťazí aj tentoraz, získa 17. grandslamový titul a ako bonus dostane post svetovej jednotky. Na vrchole vystrieda Španiela Rafaela Nadala. Finálový súper pre Djokoviča vzíde z piatkového druhého semifinále: Dominic Thiem (Rak.-5) - Alexander Zverev (Nem.-7).

 

img

 

Vyjadrenie Djokoviča po zápase

"Roger mal zjavne bolesti. Klobúk dole, že dokázal podať taký výkon, hoci miestami bolo vidieť, že mu robí pohyb problémy. Na začiatku zápasu som viac sledoval jeho hru ako svoju, ale dokázal som sa vzchopiť, to bolo veľmi dôležité. Vedel som, že sa bude snažiť meniť údery a tlačiť sa na sieť, ja som sa s ním snažil držať krok," citoval Djokoviča web BBC.


Dvojhra mužov - semifinále:
Novak Djokovič (Srb.-2) - Roger Federer (Švaj.-3) 7:6 (1), 6:4, 6:3

Zostávajúce semifinále:
Dominic Thiem (Rak.-5) - Alexander Zverev (Nem.-7)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies